Design klaar? Vul je site met pakkende content

Als je van plan bent om een tekst te schrijven voor je website is het zaak dat je van te voren weet hoe je dit het beste doet. Wij van DeContentbank kunnen een aantal handigheidjes aanbieden die je hiervoor kunt gebruiken.

Vang mensen in de eerste seconde en wijk af van de standaard teksten
Door op bepaalde zaken naast de tekst te letten kun je al de eerste aandacht van mensen trekken. Denk hierbij aan dingen zoals de kop, de intro, tussenkopjes en eventuele streamers. Het beste kun je mensen hiermee al vangen want anders zullen ze snel je pagina verlaten. Zorg er ook voor dat je de juiste tekstonderdelen in de goede volgorde zet. Verder kun je het beste afwijken van wat we bijna allemaal geleerd hebben.

Zo horen we vaak dat een goede tekst bestaat uit een inleiding, tussenstuk en conclusie. Op Internet gelden echter andere regels: je kunt daar het beste beginnen met de conclusie. Dit is namelijk het belangrijkste deel van de tekst en een lezer gaat niet helemaal de tekst lezen om onderaan bij de belangrijkste informatie te komen. Je kunt het beste beginnen met de kern van het verhaal en deze uitwerken.

Goed taalgebruik en zorg voor klantgerichte teksten
Probeer je goed in te leven in de klant. Voor wie is de informatie bedoeld? Zorg ervoor dat je je bezoeker op een goede manier aanspreekt. Vermijd hiervoor vakjargon en moeilijke woorden wanneer je doelgroep hier niet van op de hoogte is. Probeer verder je tekst eenvoudig en duidelijk te houden en vermijdt lange zinnen. Schrijf actief en niet passief!

Gebruik SEO- technieken
Probeer ook in je achterhoofd te houden dat je een beetje aan zoekmachineoptimalisatie doet. Kijk dus van te voren goed waar je lezer naar zoekt, denk bijvoorbeeld aan een zoekwoordenanalyse. Deze kun je vervolgens gebruiken in de kop, intro en tussenkopjes. De bezoeker ziet hierdoor snel dat de website voldoet aan de zoekopdracht en Google ziet de webpagina als relevant voor de zoeker. Verplaats je goed in de lezer en schrijf een tekst die voor hem of haar aantrekkelijk is en niet alleen voor Google. Zorg ook voor een juist taalniveau zodat iedereen je teksten kan begrijpen.